Ienupar (Juniperus) Stricta 60-80 cm

Ienupar (Juniperus) Stricta 60-80 cm

45.00 lei fara TVA

Ienupar (Juniperus) Stricta 60-80 cm

Pepiniera Ienupar (Juniperus) Stricta 60-80 cm

Sat Branistari, Jud. Giurgiu  – vezi harta

Telefon: 0724746148 ( Luni-Sambata 9-18 )

Ienupărul ‘Stricta’, cunoscut și sub numele de ienupăr columnar sau ienupăr strict vertical, este o varietate de ienupăr care se caracterizează prin creșterea sa verticală și strânsă. Are o formă coloană sau conică și frunzele sale sunt mici, asemănătoare scutelor, de obicei de culoare verde închis sau argintii în funcție de varietate.

Sfaturi utile pentru îngrijire:

  1. Locație: Plantați ienupărul ‘Stricta’ într-un loc cu expunere la plin soare sau lumină parțială. Aceasta preferă lumina directă pentru a crește în mod sănătos și pentru a păstra culoarea frunzelor.
  2. Sol: Alegeți un sol bine drenat și nisipos. Ienupărul se adaptează la diferite tipuri de soluri, dar preferă cele cu drenaj bun.
  3. Plantare: Plantați ienupărul la adâncimea la care era în ghiveciul inițial. Asigurați-vă că ghiveciul are spațiu pentru dezvoltarea rădăcinilor.
  4. Udare: Udarea regulată este importantă în primul an după plantare pentru a susține rădăcinile în dezvoltare. După stabilire, ienupărul poate rezista la perioade scurte de secetă, dar mențineți solul umed în mod regulat.
  5. Îngrășăminte: Utilizați un îngrășământ echilibrat pentru plante decorative în primăvară, înainte de începerea sezonului de creștere. Aplicați conform indicațiilor de pe ambalaj.
  6. Tăiere: Dacă doriți să mențineți forma verticală și coloană a ienupărului ‘Stricta’, va trebui să îndepărtați crengile laterale care cresc în exces. Tăierea ușoară poate fi efectuată pentru a menține dimensiunea dorită.
  7. Rezistență: Ienupărul este de obicei rezistent la boli și dăunători. Monitorizați-l totuși pentru semne de probleme.
  8. Protecție împotriva temperaturilor scăzute: În zone cu ierni reci, ienupărul poate avea nevoie de protecție împotriva vânturilor reci sau temperaturilor extreme.

Ienupărul ‘Stricta’ adaugă o notă verticală și elegantă în peisaj datorită formei sale strânse și coloană. Prin urmarea sfaturilor de îngrijire, veți putea să vă bucurați de aspectul său atractiv și să adăugați structură grădinii dvs.

Brand

EAN