Ienupar (Juniperus) Tarator Gold 50-60 cm

Ienupar (Juniperus) Tarator Gold 50-60 cm

35.00 lei fara TVA

Ienupar (Juniperus) Tarator Gold 50-60 cm

Pepiniera Ienupar (Juniperus) Tarator Gold 50-60 cm

Sat Branistari, Jud. Giurgiu  – vezi harta

Telefon: 0724746148 ( Luni-Sambata 9-18 )

Ienupar (Juniperus) Tarator Gold (Juniperus x media ‘Gold’) este un arbust ornamental de mărime medie, cunoscut pentru frunzele sale aurii sau galbene vibrante. Acesta are o formă taratoare și compactă, ceea ce îl face potrivit pentru a fi folosit în grădini, borduri, containere sau chiar în designul peisagistic al terenurilor mai mici.

Sfaturi utile:

  1. Locație și lumină: Ienupărul tarator Gold preferă expunerea la soare plin sau semiumbră. Cu cât primește mai mult soare, cu atât frunzele sale galbene vor străluci mai intens.
  2. Sol bine drenat: Asigurați-vă că solul în care plantați ienupărul are o bună drenare. Solurile nisipoase sau pietroase sunt ideale pentru a preveni acumularea excesivă de apă în jurul rădăcinilor.
  3. Udare moderată: Ienupărul tarator Gold este în general rezistent la secetă după ce se stabilește în sol. Udarea moderată este suficientă. Evitați udarea excesivă, deoarece acest lucru poate duce la probleme de sănătate ale plantei.
  4. Îngrășăminte: Hrăniți ienupărul în primăvară cu un îngrășământ echilibrat sau un îngrășământ special pentru plante cu frunze aurii. Acest lucru va susține creșterea sănătoasă a plantei și intensitatea culorii frunzelor.
  5. Tăieri de întreținere: Puteți tăia vârfurile sau ramurile mai lungi pentru a menține forma compactă a arbustului și pentru a încuraja creșterea în lățime. Tăierea ușoară a ramurilor ofilite sau deteriorate va menține planta în stare bună de sănătate.
  6. Utilizare în designul peisagistic: Ienupărul tarator Gold poate fi folosit în moduri variate în grădină – ca plantă solitară, în grupuri sau în borduri. Frunzele sale galbene aduc o notă strălucitoare și interesantă în designul peisajistic.
  7. Accent de culoare: Frunzele aurii sau galbene ale ienupărului tarator Gold pot servi ca puncte de focalizare în grădină sau pot crea contrast cu alte plante cu frunze verzi.
  8. Rezistență la dăunători: Ienupărul este, în general, rezistent la dăunători și boli. Cu toate acestea, monitorizați planta pentru orice semne de infestații sau probleme și luați măsuri corespunzătoare dacă este necesar.
  9. Protecție iarnă: În zonele cu ierni reci, puteți aplica un strat de mulci în jurul rădăcinilor pentru a proteja planta împotriva fluctuațiilor de temperatură și a înghețului.

Ienupărul tarator Gold aduce un strălucit joc de culori în grădină și poate fi integrat într-o varietate de configurații peisagistice. Cu îngrijire adecvată, acest arbust vă va încânta cu frunzele sale aurii și va aduce o notă specială în spațiul dvs. verde.

Brand

EAN