Ienupar (Juniperus) Tarator și Semitarator 1,2-1,6 m

Ienupar (Juniperus) Tarator și Semitarator 1,2-1,6 m

70.00 lei fara TVA

Ienupar (Juniperus) Tarator și Semitarator 1,2-1,6 m

Pepiniera Ienupar (Juniperus) Tarator și Semitarator 1,2-1,6 m

Sat Branistari, Jud. Giurgiu  – vezi harta

Telefon: 0724746148 ( Luni-Sambata 9-18 )

Ienupar (Juniperus) Tarator și Semitarator (Juniperus horizontalis) sunt plante conifere pitice și răspândite care au o creștere aproape de sol, cu ramuri orizontale care se întind și se dezvoltă într-o manieră covorășitoare. Aceste plante pot varia în culoare și textură, având diferite nuanțe de verde, albastru sau chiar aurii în funcție de varietate. Ienuparul tarator și semitarator sunt frecvent folosiți ca acoperișuri vegetale, în grădini alpine, pe pante sau în zone în care se dorește o acoperire de sol rezistentă.

Sfaturi utile pentru îngrijire:

  1. Locație: Plantați ienuparul într-un loc care primește plin soare sau lumină parțială. Aceste plante se dezvoltă cel mai bine în locuri bine iluminate.
  2. Sol: Ienuparul tarator și semitarator preferă soluri bine drenate și sărace în substanțe nutritive. Acestea pot tolera solurile sărace și pietroase, care ar putea să nu fie potrivite pentru alte plante.
  3. Plantare: Plantați ienuparul la adâncimea la care era în ghiveciul inițial. Asigurați-vă că distanța dintre plante este potrivită pentru a permite răspândirea lor ulterioară.
  4. Udare: După stabilire, ienuparul tarator și semitarator sunt relativ rezistente la secetă. Nu au nevoie de udări frecvente. Evitați udarea excesivă, deoarece aceasta poate duce la probleme de rădăcină.
  5. Îngrășăminte: Aceste plante nu au nevoie de multe îngrășăminte. Dacă solul este foarte sărac în substanțe nutritive, puteți aplica un îngrășământ echilibrat o dată pe an în primăvară.
  6. Tăiere: În general, tunderea nu este necesară. Totuși, puteți îndepărta crengile uscate sau bolnave pentru a menține aspectul ordonat.
  7. Rezistență: Ienuparul tarator și semitarator sunt adesea rezistente la boli și dăunători. Monitorizați plantele pentru semne de probleme.
  8. Protecție împotriva temperaturilor scăzute: Dacă sunt plantați în zone cu ierni reci, asigurați-vă că plantele sunt bine udate înainte de prima înghețare. Un strat subțire de paie sau frunze uscate în jurul bazelor plantelor poate ajuta la protejarea lor împotriva înghețului.

Ienupar (Juniperus) Tarator și Semitarator adaugă o notă de culoare și textură în peisaj, fiind ideali pentru a acoperi solurile goale sau pentru a crea covor vegetal în grădini. Prin urmarea sfaturilor de îngrijire, veți putea să vă bucurați de aspectul lor pitic și rezistent în grădina dvs.

Brand

EAN