Tuia (Thuja) Plicata 1.1-1.4 m

Tuia (Thuja) Plicata 1.1-1.4 m

50.00 lei fara TVA

Tuia (Thuja) Plicata, cunoscută și sub denumirea de Thuja plicata sau Cedru de Vest, este un arbore conifer din familia Cupressaceae, apreciat pentru frumusețea și versatilitatea sa în peisagistica de grădină. Este un arbore veșnic verde, cu o creștere rapidă și poate atinge înălțimi considerabile, făcându-l ideal pentru garduri vii și ecrane naturale.

Frunzișul său este dens și luxuriant, de culoare verde închis, oferind o textură bogată și o prezență vizuală impresionantă în orice spațiu verde. Frunzele emană un parfum plăcut când sunt zdrobite, adăugând o dimensiune senzorială unică grădinii.

Tuia plicata produce conuri mici, decorative, de culoare maro-roșcată. Este rezistentă la majoritatea condițiilor climatice și la diverse boli și dăunători, ceea ce o face o alegere durabilă și de încredere pentru grădinari.

Preferează soluri umede, dar bine drenate, și se adaptează bine atât în zonele însorite, cât și în cele cu umbră parțială. Arborele este, de asemenea, recunoscut pentru beneficiile sale ecologice, inclusiv capacitatea de a purifica aerul.