Tuia (Thuja) Aurea Nana 40 cm

Tuia (Thuja) Aurea Nana 40 cm

30.00 lei fara TVA

Tuia (Thuja) Aurea Nana 40 cm

Pepiniera Tuia (Thuja) Aurea Nana 40 cm

Sat Branistari, Jud. Giurgiu  – vezi harta

Telefon: 0724746148 ( Luni-Sambata 9-18 )

Tuia (Thuja) Aurea Nana, cunoscută și sub numele de Thuja occidentalis ‘Aurea Nana’, este o varietate pitică și decorativă de tuia, recunoscută pentru frunzele sale mici și moi, de culoare aurie și forma sa compactă.

Tuia (Thuja) Aurea Nana este un conifer evergreen pitic, cu o formă compactă și conică. Frunzele sale mici sunt moi și de culoare aurie sau galben-aurie, făcând planta să strălucească în peisaj. Această varietate de tuia are o înălțime medie de 60 până la 120 cm și o lățime similară, ceea ce o face potrivită pentru grădini mici, terase sau ghivece decorative.

Sfaturi de îngrijire:

  1. Amplasare: Tuia (Thuja) Aurea Nana preferă zonele cu expunere la soare sau semiumbră. Asigurați-vă că planta primește suficientă lumină solară pentru a menține frunzele aurii și pentru a-i susține creșterea sănătoasă.
  2. Sol: Alegeți un sol bine drenat și fertil pentru a-i oferi cele mai bune condiții de creștere. Evitați solurile sărace în substanțe nutritive și solurile cu stagnare a apei.
  3. Udare: În primii ani de la plantare, tuia Aurea Nana va necesita o udare regulată pentru a se stabili în noul mediu. Odată ce este bine înrădăcinată, puteți reduce frecvența udării, dar asigurați-vă că solul nu se usucă complet între udări.
  4. Îngrășăminte: Hrăniți planta cu îngrășăminte speciale pentru plantele conifere, o dată pe an, în primăvară sau toamnă, pentru a-i asigura nutrienții necesari pentru o creștere sănătoasă și o culoare frumoasă a frunzelor.
  5. Tăiere: De obicei, tuia Aurea Nana nu necesită tăieri regulate. Cu toate acestea, puteți tăia ușor vârfurile pentru a menține forma sa compactă și a încuraja o creștere mai densă.
  6. Protecție împotriva gerului: În zonele cu ierni reci și geroase, protejați planta cu un strat de mulci în jurul rădăcinilor pentru a proteja împotriva înghețului excesiv.

Alte detalii specifice:

  • Tuia (Thuja) Aurea Nana este o plantă pitică și compactă, ceea ce o face potrivită pentru grădini mici, terase, balcone sau ghivece decorative.
  • Frunzele sale aurii îi conferă un aspect atractiv și adaugă o notă de culoare și strălucire în peisaj.
  • Este o plantă rezistentă la poluarea aerului, ceea ce o face potrivită pentru grădinile urbane sau suburbiene.

Dacă urmați sfaturile de îngrijire menționate mai sus, Tuia Aurea Nana va fi o alegere excelentă pentru a aduce strălucire și eleganță în spațiul dumneavoastră verde.

Brand

EAN