Tuia (Thuja) Aurea Nana 80-100 cm

Tuia (Thuja) Aurea Nana 80-100 cm

50.00 lei fara TVA

Tuia (Thuja) Aurea Nana 80-100 cm

Pepiniera Tuia (Thuja) Aurea Nana 80-100 cm

Sat Branistari, Jud. Giurgiu  – vezi harta

Telefon: 0724746148 ( Luni-Sambata 9-18 )

Tuia (Thuja) Aurea Nana, cunoscută și sub numele de Thuja orientalis ‘Aurea Nana’, este o varietate pitică și atrăgătoare de tuia, recunoscută pentru frunzele sale aurii și forma compactă.

Tuia (Thuja) Aurea Nana este o tuia pitică, cu un aspect strălucitor și vibrant. Frunzele sale au o nuanță de culoare auriu-portocalie, care le conferă o aparență deosebită. Planta atinge înălțimea de aproximativ 60 cm până la 1 metru și are o lățime similară, dându-i o formă globulară sau conică densă. Este o alegere ideală pentru a fi plantată în borduri, grădini rococoase, ghivece mari sau pentru a forma garduri vii mici.

Sfaturi de îngrijire:

  1. Amplasare: Tuia (Thuja) Aurea Nana prosperează cel mai bine în zonele cu expunere la soare sau semiumbră. Alegeți un loc bine luminat pentru a-i păstra culoarea auriu-portocalie vibrantă și pentru a încuraja o creștere sănătoasă.
  2. Sol: Planta preferă un sol bine drenat, bogat în substanțe nutritive. Asigurați-vă că solul este ușor umed, dar nu săturat de apă, pentru a preveni apariția putrezirii rădăcinilor.
  3. Udare: În primii ani de viață, planta va avea nevoie de o udare regulată pentru a se stabili. După ce este bine înrădăcinată, udarea poate fi redusă, dar asigurați-vă că nu lăsați solul să se usuce complet între udări, mai ales în perioadele de secetă.
  4. Îngrășăminte: Hrăniți planta cu îngrășăminte speciale pentru plantele conifere, o dată pe an, în primăvară sau toamnă, pentru a-i asigura nutrienții necesari creșterii sănătoase și pentru a menține culoarea frunzelor strălucitoare.
  5. Tăiere: Tuia Aurea Nana are o creștere lentă și, în general, nu necesită tăieri frecvente. În cazul în care doriți să-i mențineți forma compactă, tăiați ușor vârfurile pentru a o încuraja să se ramifice și să devină mai densă.
  6. Protecție împotriva gerului: În zonele cu ierni reci și geroase, protejați planta cu un strat de mulci în jurul rădăcinilor pentru a reduce efectele înghețului.

Alte detalii utile:

  • Tuia (Thuja) Aurea Nana este o plantă rezistentă la poluarea aerului, ceea ce o face potrivită pentru amenajarea grădinilor urbane și suburbiene.
  • Atrage privirile și poate fi utilizată ca element central în grădină sau în combinație cu alte plante pentru a crea un contrast plăcut de culori.
  • Fiind o tuia pitică, este potrivită și pentru grădinile mai mici sau pentru a decora terasele și balconele.

Dacă urmați sfaturile de îngrijire menționate mai sus, Tuia (Thuja) Aurea Nana va fi o adiție minunată în peisajul grădinii dumneavoastră, aducând culoare și eleganță pe tot parcursul anului.

Brand

EAN