Tuia (Thuja) Sunny Smaragd 60-80 cm

Tuia (Thuja) Sunny Smaragd 60-80 cm

30.00 lei fara TVA

Tuia (Thuja) Sunny Smaragd 60-80 cm

Pepiniera Tuia (Thuja) Sunny Smaragd 60-80 cm

Sat Branistari, Jud. Giurgiu  – vezi harta

Telefon: 0724746148 ( Luni-Sambata 9-18 )

Tuia ‘Sunny Smaragd’ (sau Thuja occidentalis ‘Sunny Smaragd’) este o varietate de tuia foioase, cunoscută pentru culoarea sa vibrantă și aspectul său compact și elegant.

Tuia ‘Sunny Smaragd’ este un conifer evergreen cu frunze mici, asemănătoare acelor, dar de culoare verde strălucitor. De-a lungul anilor, planta poate forma o coloană verticală densă, cu o înălțime medie de 1,5 până la 2,5 metri, iar lățimea sa se va menține mai mică, ajungând la aproximativ 0,6 metri. Este o alegere excelentă pentru garduri vii, borduri și orice grădină care are nevoie de un aspect verde, vibrant și compact.

Sfaturi de îngrijire:

  1. Amplasare: Tuia ‘Sunny Smaragd’ preferă să fie plasată în zone cu expunere la soare sau parțial umbrite. Evitați amplasarea în locuri cu umbrire excesivă, deoarece poate afecta calitatea și densitatea frunzelor.
  2. Sol: Alegeți un sol bine drenat și fertil pentru a-i oferi cele mai bune condiții de creștere. Asigurați-vă că solul este ușor umed, dar nu saturat de apă, pentru a evita stagnarea și putrezirea rădăcinilor.
  3. Udare: În primele două sezoane, planta va necesita o udare regulată pentru a se dezvolta în mod corespunzător. După ce este bine stabilită, udarea poate fi redusă, dar încă este important să mențineți solul umed în perioadele de secetă.
  4. Îngrășăminte: Adăugați îngrășăminte speciale pentru plantele conifere în sol o dată pe an, în primăvară, pentru a spori creșterea și sănătatea plantei.
  5. Tăiere: În general, tăierea nu este necesară pentru a menține forma sa compactă. Cu toate acestea, dacă doriți să o formați, faceți-o în lunile de primăvară sau toamnă. Evitați tăierea drastica, deoarece aceasta poate duce la apariția golurilor în planta.
  6. Protecție împotriva gerului: În zonele cu ierni reci și geroase, puteți proteja tuii ‘Sunny Smaragd’ cu un strat de paie sau folie în jurul rădăcinilor, pentru a preveni înghețul excesiv.
  7. Probleme și boli: Această varietate de tuia este în general rezistentă la bolile și dăunătorii comuni. Totuși, asigurați-vă că acordați atenție apariției eventualelor afecțiuni și tratați-le la timp pentru a preveni răspândirea.

Alte detalii utile:

  • Tuia ‘Sunny Smaragd’ este o alegere populară pentru amenajarea peisajelor urbane și suburbiene, fiind foarte apreciată pentru aspectul său elegant și ușurința de îngrijire.
  • Este o plantă potrivită pentru a crea garduri vii deoarece are o creștere verticală și compactă.
  • Datorită dimensiunilor sale reduse, ‘Sunny Smaragd’ este potrivită și pentru spațiile mici din grădini sau în ghivece pentru terase și balcone.

Dacă urmați aceste sfaturi de îngrijire, tuia ‘Sunny Smaragd’ va prospera și va adăuga o notă de culoare și eleganță grădinii dumneavoastră pe tot parcursul anului.

Brand

EAN