Tuia (Thuja) Glob Gold 30-40cm

Tuia (Thuja) Glob Gold 30-40cm

35.00 lei fara TVA

Tuia (Thuja) Glob Gold 30-40cm

Pepiniera Tuia (Thuja) Glob Gold 30-40cm

Sat Branistari, Jud. Giurgiu  – vezi harta

Telefon: 0724746148 ( Luni-Sambata 9-18 )

Tuia (Thuja) Glob Gold, cunoscută și sub denumirea de Thuja Occidentalis ‘Globosa Aurea’, este o varietate pitică și decorativă de tuia, apreciată pentru frunzele sale aurii și forma sa globulară compactă.

Tuia (Thuja) Glob Gold este o tuia pitică cu o formă globulară densă și frunze mici, moi, de culoare aurie sau galben-aurie. Această varietate este una dintre cele mai atractive și mai populare specii de tuia, cu înălțimea de aproximativ 1 metru și o lățime similară. Este adesea utilizată pentru a forma granițe, borduri, în ghivece pentru terase și balcone, sau ca element decorativ în grădini.

Sfaturi de îngrijire:

  1. Amplasare: Tuia (Thuja) Glob Gold se dezvoltă cel mai bine în zonele cu expunere la soare sau semiumbră. Asigurați-vă că planta primește suficientă lumină pentru a păstra culoarea aurie a frunzelor și pentru a încuraja o creștere sănătoasă.
  2. Sol: Alegeți un sol bine drenat și fertil pentru a-i oferi condițiile de creștere ideale. Solul trebuie să fie ușor umed, dar nu saturat de apă, pentru a evita stagnarea și putrezirea rădăcinilor.
  3. Udare: În primii ani după plantare, asigurați-vă că planta primește o udare regulată pentru a se stabili. După ce este bine înrădăcinată, udarea poate fi redusă, dar evitați să lăsați solul să se usuce complet între udări, mai ales în perioadele de secetă.
  4. Îngrășăminte: Hrăniți Tuia (Thuja) Glob Gold cu îngrășăminte speciale pentru plantele conifere, o dată pe an, în primăvară sau toamnă, pentru a-i asigura nutrienții necesari pentru o creștere sănătoasă și pentru a menține culoarea aurie a frunzelor.
  5. Tăiere: De obicei, nu este necesară o tăiere regulată a tuia glob Gold, deoarece are o creștere lentă. Cu toate acestea, dacă doriți să-i mențineți forma globulară, puteți tăia ușor vârfurile pentru a o încuraja să se ramifice și să devină mai densă.
  6. Protecție împotriva gerului: În zonele cu ierni reci și geroase, asigurați-vă că planta este protejată cu un strat de mulci în jurul rădăcinilor pentru a reduce efectele înghețului.

Alte detalii specifice:

  • Frunzele aurii ale Tuia (Thuja) Glob Gold o fac o opțiune atractivă pentru a adăuga culoare și interes vizual în peisajul grădinii.
  • Datorită dimensiunilor sale reduse, Tuia (Thuja) Glob Gold este potrivită pentru grădinile mici, dar și pentru a decora spațiile urbane sau spațiile limitate, cum ar fi terasele și balconele.
  • Este o plantă rezistentă la poluarea aerului, ceea ce o face potrivită pentru grădinile urbane sau suburbiene.

Dacă urmați sfaturile de îngrijire menționate mai sus, Tuia (Thuja) Glob Gold va fi o alegere excelentă pentru a aduce un accent aurit și atrăgător în spațiul dumneavoastră verde.

Brand

EAN