Trompetica Portocalie (Luleaua Turcului) 1-1.5 m ghiveci

Trompetica Portocalie (Luleaua Turcului) 1-1.5 m ghiveci

30.00 lei fara TVA

Trompetica Portocalie (Luleaua Turcului) 1-1.5 m ghiveci

Pepiniera Trompetica Portocalie (Luleaua Turcului) 1-1.5 m ghiveci

Sat Branistari, Jud. Giurgiu  – vezi harta

Telefon: 0724746148 ( Luni-Sambata 9-18 )

Trompetica Portocalie (Luleaua Turcului), cunoscută și sub numele de Brugmansia sau Datura, este o plantă ornamentală cu flori mari, trompetă, care emană un parfum puternic și înfățișare spectaculoasă. Florile sale pot avea nuanțe de portocaliu, galben, alb sau roz, iar forma lor caracteristică de trompetă le conferă un aspect exotic și atrăgător. Deși frumoase, toate părțile plantei sunt toxice și trebuie tratate cu grijă.

Sfaturi utile pentru îngrijire:

  1. Locație: Plasați trompetica portocalie într-un loc cu expunere la lumină plină de soare. Aceasta preferă lumina directă pentru a înflori în mod corespunzător.
  2. Sol: Alegeți un sol bine drenat și fertil. Este important să asigurați drenajul adecvat pentru a preveni excesul de umiditate în rădăcini.
  3. Plantare: Plantați trompetica portocalie în ghiveci la adâncimea la care era în ghiveciul inițial. Asigurați-vă că ghiveciul are suficient spațiu pentru dezvoltarea rădăcinilor.
  4. Udare: Udarea regulată este importantă, dar evitați îmbibarea excesivă a solului. Mențineți solul ușor umed, dar nu lăsați apa să stagneze în ghiveci.
  5. Îngrășăminte: Utilizați un îngrășământ pentru plante cu flori în perioada de creștere activă (primăvara și vara). Alegeți un îngrășământ echilibrat sau unul cu un nivel mai ridicat de fosfor pentru a spori înflorirea.
  6. Protecție împotriva temperaturilor scăzute: Trompetica portocalie nu tolerează temperaturile reci. Dacă este plantată în ghiveci, aduceți-o în interior înainte de primele înghețuri. În zonele calde, poate fi cultivată în exterior pe tot parcursul anului.
  7. Tăiere: Puteți tăia plantele pentru a le menține forma sau pentru a controla creșterea. Tăierea poate fi efectuată după înflorire sau în primăvară.
  8. Rezistență: Trompetica Portocalie (Luleaua Turcului) poate fi sensibilă la unele boli și dăunători. Monitorizați plantele și acționați în consecință dacă observați semne de probleme.

Trompetica Portocalie (Luleaua Turcului) adaugă o notă dramatică și exotică în grădină sau pe terasă, datorită florilor sale mari și parfumului puternic. Fiți atent la toxicitatea plantei și tratați-o cu grijă. Prin urmarea sfaturilor de îngrijire, veți putea să vă bucurați de frumusețea sa și să creați un colț special în spațiul dvs.

Brand

EAN