Tamarix (Catina Rosie) 80-110 cm ghiveci

Tamarix (Catina Rosie) 80-110 cm ghiveci

25.00 lei fara TVA

Tamarix (Catina Rosie) 80-110 cm ghiveci

Pepiniera Tamarix (Catina Rosie) 80-110 cm ghiveci

Sat Branistari, Jud. Giurgiu  – vezi harta

Telefon: 0724746148 ( Luni-Sambata 9-18 )

Tamarix (Catina Rosie) 80-110 cm, cunoscut și sub numele de Tamaris sau Salcie Roz, este un arbust sau mic arbore ornamental care se remarcă prin înflorirea sa bogată cu flori roz sau albe, grupate în inflorescențe pufosenie. Frunzele sale sunt mici și aciculare, iar în timpul înfloririi, tamarixul devine un punct focal atrăgător în peisaj.

Sfaturi utile pentru îngrijire:

  1. Locație: Plantați tamarixul într-un loc cu expunere la plin soare. Această plantă preferă lumină directă pentru a înflori abundent și a crește sănătos.
  2. Sol: Alegeți un sol bine drenat și nisipos. Tamarixul poate tolera soluri sărace și uscate, dar un sol cu o bună capacitate de drenaj este esențial pentru a evita acumularea de apă în rădăcini.
  3. Plantare: Plantați tamarixul la adâncimea la care era în ghiveciul inițial. Asigurați-vă că distanța dintre plante este adecvată pentru a permite dezvoltarea ulterioară.
  4. Udare: Udați regulat în primul an după plantare pentru a ajuta la dezvoltarea rădăcinilor. După stabilire, tamarixul poate rezista la perioade de secetă, dar udarea moderată este necesară pentru menținerea creșterii sănătoase.
  5. Îngrășăminte: Utilizați un îngrășământ echilibrat pentru plante decorative în primăvară sau la începutul sezonului de creștere. Urmați indicațiile de pe ambalaj pentru dozare.
  6. Tăiere: Tamarixul poate beneficia de tăieri periodice pentru a menține forma și densitatea. Tunderea de întreținere poate fi efectuată după înflorire pentru a îndepărta ramurile uscate sau în exces.
  7. Rezistență: Tamarixul este adesea rezistent la boli și dăunători. Totuși, monitorizați planta pentru semne de probleme.
  8. Protecție împotriva temperaturilor scăzute: Dacă sunt plantați în zone cu ierni reci, protejați tamarixul de vânturile reci și protejați-l cu mulci în timpul sezonului rece.

Tamarix (Catina Rosie) 80-110 cm adaugă o notă distinctivă în peisaj datorită florilor sale pufosenii și a formei sale elegante. Prin urmarea sfaturilor de îngrijire, veți putea să vă bucurați de frumusețea sa și să adăugați un punct focal interesant în grădina dvs.

Brand

EAN