Photinia Red Robin 70-100 cm

Photinia Red Robin 70-100 cm

30.00 lei fara TVA

Photinia Red Robin, cunoscut și sub numele de Photinia x Fraseri Red Robin, este o plantă ornamentală populară utilizată în grădini și peisagistică pentru frunzișul său vibrant și colorat. Iată o descriere detaliată a acestui produs:

Nume științific: Photinia x Fraseri Red Robin

Descriere generală: Photinia Red Robin este un arbust peren semi-persistent, cunoscut pentru frunzișul său atractiv și culorile sale vii. Această specie face parte din familia Rosaceae și este originară din Asia de Sud-Est. Photinia Red Robin este apreciată pentru frunzișul său strălucitor și pentru capacitatea de a rezista bine în diferite condiții de mediu.

Aspect:

  • Frunziș: Una dintre caracteristicile distinctive ale Photinia Red Robin este frunzișul său. Frunzele sunt de culoare verde închis și au marginile roșii sau roșu-brune. Acest contrast de culori oferă un aspect spectaculos și vibrant în peisaj.

Dimensiune:

  • Înălțime: Photinia Red Robin poate ajunge la o înălțime de aproximativ 2-4 metri, ceea ce îl face potrivit pentru a fi utilizat atât ca plantă individuală, cât și în grupuri sau gard viu.

Flori:

  • Photinia Red Robin produce flori mici, albe, în timpul primăverii. Acestea sunt parfumate și atrag albinele și alte insecte polenizatoare.

Fructe:

  • După înflorire, planta dezvoltă fructe mici, roșii, care adaugă un alt element de interes în peisaj.

Cerințe de îngrijire:

  • Lumină: Photinia Red Robin preferă expunerea la soare parțial sau lumină difuză pentru a se dezvolta optim, dar poate tolera și umbra parțială.
  • Sol: Acest arbust se adaptează la o varietate de tipuri de sol, dar crește cel mai bine în soluri bine drenate și ușor acide.
  • Udare: Este important să mențineți solul umed, dar nu saturat. Udarea regulată este necesară în special în perioadele uscate.
  • Tăiere: Photinia Red Robin poate fi tăiat și modelat pentru a-i menține forma și dimensiunea dorită. Tăierea se poate efectua primăvara sau toamna.

Utilizări peisagistice: Photinia Red Robin este adesea folosită în grădini și peisagistică pentru a crea garduri vii, borduri sau pentru a oferi un contrast atractiv în compoziții peisagistice. Culorile sale vii și strălucitoare adaugă un aspect dramatic în grădini și în curți.

Photinia Red Robin este un arbust frumos și ușor de întreținut, care adaugă culoare și interes vizual în peisajul dumneavoastră. Cu frunzișul său distinctiv și abilitatea de a rezista la diferite condiții, această plantă este o alegere excelentă pentru cei care doresc să aducă un farmec suplimentar în spațiul lor exterior.

Brand

EAN