Lemn Cainesc Gard Viu Ligustrum Ovalifolium 50-60 cm

Lemn Cainesc Gard Viu Ligustrum Ovalifolium 50-60 cm

2.00 lei fara TVA

Lemn Cainesc Gard Viu Ligustrum Ovalifolium 50-60 cm

Pepiniera Lemn Cainesc Gard Viu Ligustrum Ovalifolium 50-60 cm

Sat Branistari, Jud. Giurgiu  – vezi harta

Telefon: 0724746148 ( Luni-Sambata 9-18 )

Ligustrum Ovalifolium, cunoscut și sub numele de Lemn Cainesc sau Ligustrum Japonez, este un arbust ornamental popular datorită frunzelor sale strălucitoare, verzi și a creșterii sale densă. Acest arbust este frecvent folosit ca gard viu, gard decorativ sau plantă de bordură, datorită capacității sale de a crea o barieră verde și de a oferi intimitate în grădină.

Sfaturi utile pentru îngrijire:

  1. Locație: Ligustrumul Ovalifolium se dezvoltă cel mai bine în locații cu lumină parțială sau plin soare. Evitați locurile cu umbră densă, deoarece aceasta poate duce la subțierea frunzelor și creșterea dezordonată.
  2. Sol: Acest arbust preferă soluri bine drenate și fertile. Asigurați-vă că solul are o bună capacitate de drenaj pentru a preveni acumularea excesivă de umiditate în jurul rădăcinilor.
  3. Plantare: Plantați ligustrul ovalifolium la adâncimea la care era în ghiveciul inițial. Spațiul dintre plante ar trebui să permită dezvoltarea ulterioară.
  4. Udare: Udarea regulată în primul an după plantare este importantă pentru stabilirea sistemului de rădăcini. După stabilire, acest arbust poate să tolereze perioade scurte de secetă. Evitați udarea excesivă.
  5. Îngrășăminte: Hrăniți arbustul cu un îngrășământ echilibrat pentru plante de grădină înainte de începutul sezonului de creștere în primăvară. Repetați hrănirea la intervale regulate pe parcursul sezonului.
  6. Tăiere: Ligustrul ovalifolium tolerează bine tunderea și modelarea. Tăierea regulată va ajuta la menținerea formei și densității dorite. Tunderea poate fi efectuată în primăvară sau după înflorirea vară.
  7. Rezistență: Acest arbust este rezistent la boli și dăunători, dar monitorizați plantele pentru semne de probleme, cum ar fi atacuri de insecte sau boli fungice.
  8. Protecție împotriva iernii: În regiunile cu ierni reci, o acoperire de paie sau frunze în jurul bazei plantelor poate ajuta la protejarea lor împotriva înghețului.
  9. Gard viu: Ligustrul ovalifolium este adesea utilizat pentru a crea garduri vii. Plantați plantele într-un șir bine planificat pentru a crea un gard dens și uniform.

Ligustrumul Ovalifolium este o alegere excelentă pentru a adăuga structură și verdețe în grădină. Cu îngrijire adecvată și tundere regulată, veți putea să vă bucurați de aspectul său atrăgător și de beneficiile pe care le aduce în peisajul dvs.

Brand

EAN