Ienupar (Juniperus) Tarator Verde 50-60 cm

Ienupar (Juniperus) Tarator Verde 50-60 cm

35.00 lei fara TVA

Ienupar (Juniperus) Tarator Verde 50-60 cm

Pepiniera Ienupar (Juniperus) Tarator Verde 50-60 cm

Sat Branistari, Jud. Giurgiu  – vezi harta

Telefon: 0724746148 ( Luni-Sambata 9-18 )

Ienupărul tarator este o specie de ienupăr cunoscută pentru forma sa răspândită și aplatizată, care se răspândește pe sol. Frunzele sale sunt mici, în formă de scuame, și pot varia în culoare de la verde închis la nuanțe de albastru-verzui. Această plantă este apreciată pentru utilizarea sa în acoperirea solului, în designul peisagistic, în rocarii sau pe margini de alei.

Sfaturi utile:

  1. Locație și lumină: Ienupărul tarator preferă expunerea la soare plin sau lumina solară indirectă. Cu cât primește mai mult soare, cu atât va crește mai sănătos și culorile frunzelor vor fi mai vibrant.
  2. Sol și drenaj: Solul bine drenat este esențial pentru sănătatea ienupărului tarator. Acesta tolerează bine solurile sărace, nisipoase sau pietroase.
  3. Udare moderată: După ce ienupărul este stabil în sol, este în general rezistent la secetă. Udarea moderată este suficientă; evitați udarea excesivă, deoarece rădăcinile pot suferi din cauza umidității excesive.
  4. Îngrășăminte: Hrăniți ienupărul tarator în primăvară cu un îngrășământ echilibrat sau special pentru plante cu frunze verzi. O cantitate adecvată de îngrășăminte va susține creșterea sănătoasă.
  5. Tăieri de întreținere: Tăierea ușoară poate ajuta la menținerea formei răspândite și aplatizate a plantei. Eliminați ramurile uscate sau bolnave pentru a asigura o creștere sănătoasă.
  6. Utilizare în designul peisagistic: Ienupărul tarator este potrivit pentru acoperirea solului în rocarii, pentru a delimita marginile de alei sau pentru a adăuga textură și culoare în grădină.
  7. Rezistență la dăunători: În general, ienupărul tarator este rezistent la dăunători și boli. Monitorizați planta pentru orice semne de infestații și luați măsuri corespunzătoare dacă este necesar.
  8. Protecție iarnă: În zonele cu ierni reci, puteți aplica un strat de mulci în jurul rădăcinilor pentru a proteja planta de fluctuațiile de temperatură.

Ienupărul tarator este excelent pentru a adăuga un aspect verde, textură și acoperire la sol în designul peisagistic. Cu îngrijire adecvată, acesta va rămâne un element atrăgător în grădina dvs.

Brand

EAN