Ienupar (Juniperus) Tarator Argintiu Andora Compact 80-100 cm

Ienupar (Juniperus) Tarator Argintiu Andora Compact 80-100 cm

40.00 lei fara TVA

Ienupar Tarator Argintiu Andora Compact 80-100 cm

Este un ienupar tarator cu ramuri neregulate, intens colorat in albastru argintiu ce ramane vesnic verde.

Pepiniera Ienupar tarator argintiu 80-100 cm

Sat Branistari, Jud. Giurgiu  – vezi harta

Telefon: 0724746148 ( Luni-Sambata 9-18 )

Ienupar Tarator Argintiu Andora Compact (Juniperus horizontalis ‘Wiltonii’) este o varietate de ienupăr cu o creștere joasă și răspândită. Frunzele sale sunt mici, aciculare și de culoare argintie sau albastră, oferind o textură frumoasă și o nuanță vibrantă peisajului. Acest ienupăr este folosit frecvent ca plantă de acoperire pentru sol și poate adăuga un contrast frumos în grădină.

Sfaturi utile pentru îngrijire:

  1. Locație: Plantați ienupărul tarator argintiu într-un loc cu expunere la plin soare. Cu cât primește mai multă lumină, cu atât va menține o culoare mai intensă a frunzelor.
  2. Sol: Alegeți un sol bine drenat și nisipos. Acest ienupăr tolerează o gamă variată de soluri, dar drenajul bun este esențial pentru a preveni excesul de umiditate.
  3. Plantare: Plantați ienupărul la adâncimea la care era în ghiveciul inițial. Asigurați-vă că ghiveciul are suficient spațiu pentru dezvoltarea rădăcinilor.
  4. Udare: Udarea moderată este importantă în primul an după plantare pentru a ajuta rădăcinile să se stabilească. După ce este bine înrădăcinat, ienupărul tarator argintiu poate rezista la perioade scurte de secetă.
  5. Îngrășăminte: Utilizați un îngrășământ echilibrat pentru plante decorative în primăvară. În general, ienupărul nu necesită cantități mari de îngrășământ.
  6. Tăiere: Ienupărul tarator argintiu nu necesită tăieri majore, dar puteți îndepărta ramurile uscate sau în exces pentru a menține forma și densitatea.
  7. Rezistență: Acest ienupăr este de obicei rezistent la boli și dăunători. Totuși, monitorizați planta pentru semne de probleme.
  8. Protecție împotriva temperaturilor scăzute: În zone cu ierni reci, ienupărul poate avea nevoie de protecție împotriva vânturilor reci și a temperaturilor extreme. Mulcirea rădăcinilor înainte de venirea iernii poate ajuta la protejarea lor.

Ienupărul tarator argintiu adaugă o notă de culoare și textură în grădină, fiind o alegere populară pentru solurile de acoperire. Prin urmarea sfaturilor de îngrijire, veți putea să vă bucurați de aspectul său atractiv și să adăugați un element deosebit în peisajul dvs.

Brand

EAN