Ienupar (Juniperus) Tarator Argintiu 50-60cm

Ienupar (Juniperus) Tarator Argintiu 50-60cm

35.00 lei fara TVA

Ienupar (Juniperus) Tarator Argintiu 50-60cm

Este un ienupar tarator cu ramuri neregulate, intens colorat in albastru argintiu ce ramane vesnic verde.

Pepiniera Ienupar (Juniperus) Tarator Argintiu 50-60cm

Sat Branistari, Jud. Giurgiu  – vezi harta

Telefon: 0724746148 ( Luni-Sambata 9-18 )

Ienupar (Juniperus) Tarator Argintiu, cunoscut și sub denumirea de ‘Wiltonii’ sau ‘Blue Rug’, este o varietate de ienupăr tarator cunoscută pentru frunzele sale mici și de culoare argintie sau albastru-verzui. Acesta are o creștere răspândită și aplatizată, ceea ce îl face potrivit pentru acoperirea solului, formarea de covor verde în grădină sau pentru borduri și rocarii.

Sfaturi utile:

  1. Locație și lumină: Ienupărul tarator argintiu preferă expunerea la soare plin sau lumina solară indirectă. Cu cât primește mai mult soare, cu atât culorile frunzelor vor fi mai vibrante.
  2. Sol și drenaj: Solul bine drenat este esențial pentru sănătatea ienupărului tarator argintiu. Acesta tolerează solurile sărace, nisipoase sau pietroase.
  3. Udare moderată: După ce ienupărul este stabil în sol, este în general rezistent la secetă. Udarea moderată este suficientă; evitați udarea excesivă, deoarece rădăcinile pot suferi din cauza umidității excesive.
  4. Îngrășăminte: Hrăniți ienupărul tarator argintiu în primăvară cu un îngrășământ echilibrat sau special pentru plante cu frunze verzi. O cantitate adecvată de îngrășăminte va susține creșterea sănătoasă.
  5. Tăieri de întreținere: Tăierea ușoară poate ajuta la menținerea formei răspândite și aplatizate a plantei. Eliminați ramurile uscate sau bolnave pentru a asigura o creștere sănătoasă.
  6. Utilizare în designul peisagistic: Ienupărul tarator argintiu este ideal pentru acoperirea solului în rocarii, pentru a delimita marginile de alei sau pentru a adăuga un covor verde și textură în grădină.
  7. Rezistență la dăunători: În general, ienupărul tarator argintiu este rezistent la dăunători și boli. Monitorizați planta pentru orice semne de infestații și luați măsuri corespunzătoare dacă este necesar.
  8. Protecție iarnă: În zonele cu ierni reci, puteți aplica un strat de mulci în jurul rădăcinilor pentru a proteja planta de fluctuațiile de temperatură.

Ienupar (Juniperus) Tarator Argintiu aduce un frumos contrast de culoare și textură în grădină, fiind o alegere excelentă pentru acoperirea solului și pentru a completa designul peisagistic. Cu îngrijire adecvată, acesta va contribui la un aspect atrăgător și vibrant al spațiului dvs. verde.

Brand

EAN