Ienupar (Juniperus) Stricta 80-100 cm

Ienupar (Juniperus) Stricta 80-100 cm

50.00 lei fara TVA

Ienupar (Juniperus) Stricta 80-100 cm

Pepiniera Ienupar (Juniperus) Stricta 80-100 cm

Sat Branistari, Jud. Giurgiu  – vezi harta

Telefon: 0724746148 ( Luni-Sambata 9-18 )

Juniperus Scopulorum ‘Stricta’, cunoscut și sub numele de Ienupar Stricta, este un conifer ornamental care se caracterizează prin forma sa conică și verticală. Acest ienupar este apreciat pentru frunzele sale de culoare verde sau albastru-verzui, care oferă o notă de culoare în grădina dumneavoastră pe tot parcursul anului. Ienuparul stricta este frecvent utilizat în amenajarea peisagistică pentru crearea unor garduri vii, a zonelor de plantare în grupe sau ca elemente decorative în grădini.

Sfaturi utile pentru îngrijire:

  1. Locație: Plantați Ienuparul Stricta într-un loc care primește plin soare sau lumină parțială. Acest conifer se dezvoltă cel mai bine în zone cu expunere solară adecvată.
  2. Sol: Ienuparul preferă soluri bine drenate și neutre sau ușor alcaline. Asigurați-vă că solul are o bună capacitate de drenaj pentru a preveni acumularea excesivă de umiditate.
  3. Plantare: Plantați ienuparul la adâncimea la care era în ghiveciul inițial. Distanța între plante ar trebui să ofere spațiu suficient pentru dezvoltarea lor ulterioară.
  4. Udare: Ienuparul este relativ rezistent la secetă după ce este bine stabilit. Udarea regulată este importantă în primul an după plantare pentru a ajuta la dezvoltarea rădăcinilor. Evitați udarea excesivă, deoarece aceasta poate cauza probleme de rădăcină.
  5. Îngrășăminte: Un îngrășământ echilibrat pentru plante decorative poate fi aplicat în primăvară pentru a susține creșterea sănătoasă a ienuparului.
  6. Tăiere: Tunderea periodică poate ajuta la menținerea formei conice și a densității. Puteți tăia vârful pentru a încuraja creșterea în înălțime sau puteți efectua tăieri de întreținere pentru a îndepărta crengile uscate sau aglomerate.
  7. Rezistență: Ienuparul stricta este în general rezistent la boli și dăunători. Cu toate acestea, monitorizați planta pentru a preveni eventuale probleme.
  8. Gard viu: Acest ienupar este adesea utilizat pentru a crea garduri vii datorită formei sale conice și densității frunzișului.

Ienupar (Juniperus) Stricta este o alegere excelentă pentru a adăuga o notă de structură și culoare în grădina dvs. Prin urmarea sfaturilor de îngrijire, veți putea să vă bucurați de aspectul său decorativ și să vă îmbogățiți peisajul cu acest conifer atractiv.

 

Brand

EAN