Ienupar (Juniperus) Semitarator Verde 50-60 cm

Ienupar (Juniperus) Semitarator Verde 50-60 cm

35.00 lei fara TVA

Ienupar (Juniperus) Semitarator Verde 50-60 cm

Pepiniera Ienupar (Juniperus) Semitarator Verde 50-60 cm

Sat Branistari, Jud. Giurgiu  – vezi harta

Telefon: 0724746148 ( Luni-Sambata 9-18 )

Ienupărul semitărător este o specie de ienupăr cunoscută pentru forma sa compactă și semitărătoare. Frunzele sale sunt mici, de obicei în formă de scuame, și pot varia în culoare de la verde închis la nuanțe de albastru-verzui. Această plantă este apreciată pentru utilizarea sa în designul peisagistic, fiind potrivită pentru borduri, granițe, ghivece sau chiar rocarii.

Sfaturi utile:

  1. Locație și lumină: Ienupărul semitărător preferă expunerea la soare plin sau lumina solară indirectă abundentă. Cu cât primește mai mult soare, cu atât culorile frunzelor vor fi mai vibrant.
  2. Sol și drenaj: Solul bine drenat este esențial pentru sănătatea ienupărului semitărător. Solurile nisipoase sau pietroase sunt preferate pentru a preveni acumularea excesivă de umiditate în jurul rădăcinilor.
  3. Udare moderată: După ce ienupărul este stabil în sol, acesta este în general rezistent la secetă. Udarea moderată este suficientă; evitați udarea excesivă, deoarece rădăcinile pot suferi din cauza umidității excesive.
  4. Îngrășăminte: Hrăniți ienupărul semitărător în primăvară cu un îngrășământ echilibrat sau special pentru plante cu frunze verzi. O cantitate adecvată de îngrășăminte va ajuta la susținerea creșterii sănătoase.
  5. Tăieri de întreținere: Tăierea ușoară poate ajuta la menținerea formei compacte și semitărătoare a arbustului. Eliminați ramurile uscate sau bolnave pentru a asigura o creștere sănătoasă.
  6. Utilizare în designul peisagistic: Ienupărul semitărător este potrivit pentru a crea granițe verzi, borduri sau pentru a adăuga un element decorativ în rocarii. De asemenea, poate fi crescut în ghivece pentru a aduce o notă de verde în spațiile mai mici.
  7. Rezistență la dăunători: În general, ienupărul semitărător este rezistent la dăunători și boli. Cu toate acestea, monitorizați planta pentru orice semne de infestații și luați măsuri adecvate dacă este necesar.
  8. Protecție iarnă: În zonele cu ierni reci, puteți aplica un strat de mulci în jurul rădăcinilor pentru a proteja planta de fluctuațiile de temperatură.

Ienupărul semitărător este o alegere minunată pentru a adăuga un aspect verde și compact în grădină sau în spațiile mici. Cu îngrijire corespunzătoare, acesta va rămâne o caracteristică frumoasă și utilă în designul peisagistic.

Brand

EAN