Ienupar (Juniperus) Hibernica 100-110 cm

Ienupar (Juniperus) Hibernica 100-110 cm

50.00 lei fara TVA

Ienupar (Juniperus) Hibernica 100-110 cm

Pepiniera Ienupar (Juniperus) Hibernica 100-110 cm

Sat Branistari, Jud. Giurgiu  – vezi harta

Telefon: 0724746148 ( Luni-Sambata 9-18 )

Ienupar (Juniperus) Hibernica este un arbust ornamental cu creștere verticală și compactă. Acesta este cunoscut pentru frunzele sale mici și în formă de ace, care sunt de obicei de culoare verde închis. Forma verticală distinctă a ienupărului Hibernica îl face potrivit pentru a fi folosit în designul peisagistic pentru a crea garduri verzi, ecrane de confidențialitate sau pentru a adăuga verticalitate în grădină.

Sfaturi utile:

  1. Locație și lumină: Ienupărul Hibernica preferă expunerea la soare plin sau semiumbră. Cu cât primește mai multă lumină directă, cu atât va crește mai sănătos.
  2. Sol și drenaj: Solul bine drenat este esențial pentru sănătatea ienupărului Hibernica. Solurile nisipoase sau pietroase sunt preferate, deoarece prevenția stagnării apei în jurul rădăcinilor este crucială.
  3. Udare moderată: Odată ce ienupărul este stabil în sol, acesta este, în general, rezistent la secetă. Evitați udarea excesivă pentru a preveni problemele de sănătate ale plantei.
  4. Îngrășăminte: Hrăniți ienupărul Hibernica în primăvară cu un îngrășământ echilibrat sau special pentru plante cu frunze verzi. Doza corectă este importantă, excesul de îngrășăminte poate avea efecte negative.
  5. Tăieri de întreținere: Tăierea regulată poate ajuta la menținerea formei verticale și compacte a arbustului. Eliminați ramurile uscate sau bolnave pentru a menține o sănătate optimă.
  6. Utilizare în designul peisagistic: Datorită creșterii sale verticale, ienupărul Hibernica este adesea folosit pentru a crea garduri vii sau ecrane de confidențialitate în grădină. De asemenea, poate servi ca un punct focal interesant în design.
  7. Rezistență la dăunători: În general, ienupărul Hibernica este rezistent la dăunători și boli. Cu toate acestea, monitorizați planta pentru orice semne de infestații și luați măsuri prompte dacă este necesar.
  8. Protecție iarnă: În zonele cu ierni reci, puteți aplica un strat de mulci în jurul rădăcinilor pentru a proteja planta de fluctuațiile de temperatură.

Ienupar (Juniperus) Hibernica este o alegere excelentă pentru crearea unor elemente verticale în grădină sau pentru a defini anumite zone. Îngrijirea corespunzătoare va asigura un aspect sănătos și atractiv al acestei plante.

Brand

EAN