Forsythia Ploaia De Aur 60-80 cm

Forsythia Ploaia De Aur 60-80 cm

25.00 lei fara TVA

Forsythia Ploaia De Aur 60-80 cm

Pepiniera Forsythia Ploaia De Aur 60-80 cm

Sat Branistari, Jud. Giurgiu  – vezi harta

Telefon: 0724746148 ( Luni-Sambata 9-18 )

Forsythia „Ploaia de Aur” (Forsythia intermedia) este un arbust ornamental cunoscut pentru florile sale galbene strălucitoare care apar înainte de apariția frunzelor. Aceste flori luminoase și vibrante transformă arbustul într-un veritabil punct focal în grădină. Arbustul Forsythia „Ploaia de Aur” este unul dintre primele semne ale primăverii, cu florile sale înmugurind înainte de multe alte plante. Odată ce florile se estompează, planta dezvoltă frunze verzi închise pe parcursul sezonului.

Sfaturi utile pentru îngrijire:

  1. Locație: Plantați Forsythia într-un loc care primește lumina directă a soarelui sau semi-umbra. Cu cât primește mai mult soare, cu atât va fi mai bogată și mai abundentă în înflorire.
  2. Sol: Forsythia preferă un sol bine drenat, cu o textură medie. Amestecați compost sau material organic în sol pentru a îmbunătăți structura și capacitatea de reținere a apei.
  3. Plantare: Plantați arbustul în ghiveci la adâncimea la care era în ghiveciul inițial. Asigurați-vă că spațiul dintre plante este suficient pentru a permite creșterea ulterioară.
  4. Udarea: Forsythia necesită o udare regulată în primul an după plantare pentru a ajuta la dezvoltarea sistemului său de rădăcini. După primul an, planta poate să tolereze perioade scurte de secetă.
  5. Îngrășăminte: Utilizați un îngrășământ echilibrat pentru plante de grădină înainte de începerea sezonului de creștere în primăvară. Evitați supra-alimentarea, deoarece aceasta poate duce la creșterea vegetativă excesivă în detrimentul înfloririi.
  6. Tăierea: După înflorire, puteți tăia ramurile care au înflorit pentru a menține forma și pentru a încuraja creșterea sănătoasă. Forsythia poate fi tuns înainte de începerea perioadei de creștere, dacă este necesar.
  7. Rezistență: Forsythia este o plantă destul de rezistentă la boli și dăunători. Totuși, monitorizați-o pentru semne de probleme și acționați prompt dacă observați ceva neobișnuit.
  8. Replantare: Arbustul poate necesita replantare la intervale de câțiva ani, pentru a-i permite să se dezvolte în condiții optime.

Forsythia „Ploaia de Aur” este o alegere minunată pentru a aduce o notă strălucitoare de culoare în grădină în timpul primăverii. Prin oferirea îngrijirii corespunzătoare, veți putea să vă bucurați de frumoasa sa înflorire și să vă bucurați de transformarea semnificativă pe care o aduce în peisaj.

Brand

EAN