Cupressocyparis Leylandii (Chiparos Leylandii) 90-110 cm

Sale!

Cupressocyparis Leylandii (Chiparos Leylandii) 90-110 cm

40.00 lei fara TVA

Cupressocyparis Leylandii (Chiparos Leylandii) 90-110 cm

Pepiniera Cupressocyparis Leylandii (Chiparos Leylandii) 90-110 cm

Sat Branistari, Jud. Giurgiu  – vezi harta

Telefon: 0724746148 ( Luni-Sambata 9-18 )

Cupressocyparis Leylandii (Chiparos Leylandii), cunoscut și sub denumirea de „leylandii”, este un hibrid rezultat din încrucișarea între cipresul de Lawson (Chamaecyparis lawsoniana) și cipresul californian (Cupressus macrocarpa). Acesta este un arbust conifer peren cu creștere rapidă și o formă conică sau coloană, cunoscut pentru a fi utilizat ca gard viu, ecran de confidențialitate sau ca element decorativ în designul peisagistic.

Sfaturi utile:

  1. Locație și lumină: Cupressocyparis leylandii preferă expunerea la soare plin sau lumina solară directă. Cu cât primește mai mult soare, cu atât va crește mai sănătos și mai compact.
  2. Sol și drenaj: Solul bine drenat este important pentru sănătatea arbustului. Acesta tolerează o varietate de tipuri de sol, dar preferă solurile cu un drenaj bun.
  3. Udare: În primul an de la plantare, asigurați-vă că solul rămâne ușor umed. Odată ce arbustul este bine stabilit, este în general rezistent la secetă. Evitați udarea excesivă, deoarece rădăcinile pot suferi din cauza umidității excesive.
  4. Tăieri de întreținere: Cupressocyparis leylandii poate crește rapid, așa că tăierea de întreținere este importantă pentru a menține forma și dimensiunea dorită. Tăiați vârfurile sau ramurile mai lungi pentru a promova o creștere compactă.
  5. Utilizare în designul peisagistic: Datorită creșterii sale rapide și a formei coloană, cupressocyparis leylandii este adesea folosit pentru a crea garduri vii, ecrane de confidențialitate sau pentru a defini granițele în grădină. De asemenea, poate servi ca element decorativ în designul peisagistic.
  6. Rezistență la dăunători: În general, cupressocyparis leylandii este rezistent la dăunători și boli. Monitorizați planta pentru semne de infestații și luați măsuri dacă este necesar.
  7. Protecție iarnă: În zonele cu ierni reci, asigurați-vă că arbustul este bine hidratat înainte de venirea iernii. În zonele cu înghețuri puternice, puteți proteja rădăcinile cu un strat de mulci.

Cupressocyparis leylandii este o alegere populară în designul peisagistic datorită creșterii rapide și a aspectului dens, fiind utilizat în principal pentru a crea ecrane de confidențialitate sau garduri vii. Cu îngrijire adecvată și tăieri regulate, puteți obține o barieră verde atractivă și eficientă în grădina dvs.

Brand

EAN