Chiparos (Cupressus Gold) Yvonne 100-120 cm

Chiparos (Cupressus Gold) Yvonne 100-120 cm

50.00 lei fara TVA

Chiparos (Cupressus Gold) Yvonne 80-90 cm

Pepiniera Chiparos (Cupressus Gold) Yvonne 80-90 cm

Sat Branistari, Jud. Giurgiu  – vezi harta

Telefon: 0724746148 ( Luni-Sambata 9-18 )

Chiparosul „Yvonne” (Cupressus Sempervirens „Yvonne”) este o varietate de chiparos cu o creștere verticală și o frunziș dens și compact. Acest arbust ornamental este cunoscut pentru frunzele sale verzi întunecate și pentru forma sa conică sau columnară. „Yvonne” este o alegere populară pentru a crea garduri vii, a marca limitele grădinii sau pentru a adăuga o notă de verticalitate și structură în peisajul dvs.

Sfaturi utile pentru îngrijire:

  1. Locație: Chiparosul „Yvonne” preferă să fie plantat în plin soare, deoarece acest lucru îi va permite să se dezvolte corespunzător și să mențină forma sa caracteristică.
  2. Sol: Solul trebuie să fie bine drenat, deoarece excesul de umiditate poate duce la probleme de rădăcină. Dacă solul dvs. este mai argilos sau retentiv de apă, adăugați nisip sau compost pentru a îmbunătăți drenajul.
  3. Plantare: Plantați chiparosul „Yvonne” la adâncimea la care era în ghiveciul inițial. Asigurați-vă că spațiul dintre plante este suficient pentru a permite dezvoltarea ulterioară.
  4. Udare: În primul an după plantare, udarea regulată este importantă pentru a ajuta la dezvoltarea rădăcinilor. După ce planta este bine stabilită, aceasta poate să tolereze perioade scurte de secetă.
  5. Îngrășăminte: Hrăniți chiparosul cu un îngrășământ echilibrat pentru plante de grădină la începutul sezonului de creștere în primăvară. Evitați supra-alimentarea, care poate duce la o creștere excesivă și dezavantajoasă.
  6. Tunderea: Dacă doriți să mențineți forma conică sau columnară a arbustului, puteți efectua tăieri ușoare în partea superioară pentru a încuraja creșterea în înălțime.
  7. Rezistență: Chiparosul „Yvonne” este în general rezistent la boli și dăunători. Cu toate acestea, verificați arbustul periodic pentru semne de probleme.
  8. Replantare: În cazul în care arbustul crește prea mare pentru spațiul său actual, puteți considera transplantarea sau replantarea într-un loc mai potrivit.

Chiparosul „Yvonne” este un arbust deosebit, potrivit pentru crearea unui cadru vertical în grădină sau pentru a marca diferitele zone ale peisajului. Prin asigurarea îngrijirii adecvate, veți putea să vă bucurați de forma și frumusețea sa pe termen lung.

Brand

EAN