Catalpa Bignonioides 1.8-2 m

Catalpa Bignonioides 1.8-2 m

100.00 lei fara TVA

Catalpa Bignonioides 1.8-2 m

Pepiniera Catalpa Bignonioides 1.8-2 m

Sat Branistari, Jud. Giurgiu  – vezi harta

Telefon: 0724746148 ( Luni-Sambata 9-18 )

Catalpa Bignonioides (Catalpa spp.) este un arbore ornamental cu o înfățișare distinctivă, cunoscut pentru frunzele sale mari și în formă de inimă, precum și pentru florile atrăgătoare și fructele lungi. Există mai multe specii de catalpa, cum ar fi Catalpa bignonioides (catalpa de Sud) sau Catalpa speciosa (catalpa nordică), fiecare având propriile sale caracteristici. În general, catalpa poate ajunge la dimensiuni mari, dar pot fi găsite și varietăți mai mici, adecvate pentru spații mai restrânse.

Sfaturi utile pentru îngrijire:

  1. Locație: Plantați catalpa într-un loc cu expunere la plin soare sau lumină parțială. Aceasta preferă lumină suficientă pentru a spori creșterea și înflorirea.
  2. Sol: Alegeți un sol bine drenat și fertil. Catalpa preferă solurile neutre până la ușor alcaline.
  3. Plantare: Plantați catalpa la adâncimea la care era în ghiveciul inițial. Asigurați-vă că are spațiu pentru dezvoltare și că nu este plantată prea adânc.
  4. Udare: În primul an după plantare, udați regulat pentru a ajuta la dezvoltarea rădăcinilor. După stabilire, catalpa poate rezista la perioade scurte de secetă, dar evitați uscarea excesivă a solului.
  5. Îngrășăminte: Utilizați un îngrășământ pentru arbori și arbuști în primăvară sau la începutul sezonului de creștere. Aplicați îngrășământul în conformitate cu instrucțiunile de pe ambalaj.
  6. Tăiere: Tunderea poate fi necesară pentru a forma sau subția coroana arborelui. De obicei, catalpa nu necesită tăieri majore, dar îndepărtați ramurile uscate sau bolnave pentru sănătatea arborelui.
  7. Rezistență: Catalpa este în general rezistentă la boli și dăunători. Cu toate acestea, monitorizați arborele pentru semne de probleme.
  8. Protecție împotriva temperaturilor scăzute: În zone cu ierni reci, asigurați-vă că arborele este bine înrădăcinat și protejați-l cu mulci înainte de venirea iernii.

Catalpa Bignonioides este un arbore frumos, potrivit pentru peisajuri mari sau mici, în funcție de specie și varietate. Prin urmarea sfaturilor de îngrijire, veți putea să vă bucurați de aspectul său unic și de frumusețea sa în creștere.

Brand

EAN